FAQ

Spørsmål: Er prisen på nettstedet ditt virkelig pris, hvorfor er det mye billigere enn markedspris?

A: Vi klarer vår virksomhet med lavere kostnader enn en butikk. Vi trenger ikke å ansette mange forskjellige avdelinger, og trenger ikke betale mye for reklame, leie en butikk, spørre et annet team for endring etc. Vi er den største profesjonelle fabrikken i vår by, og våre kunder kan bestille fra fabrikken direkte . Siden vi ikke trenger å ta imot disse kostnadene, kan vi overføre besparelsene til våre kunder.

Spørsmål: Hva er fordelene med å opprette en konto?
A: Opprette en konto hos butikken vår gjør at du kan handle raskere, spore statusen for dine nåværende bestillinger, gjennomgå tidligere bestillinger, og skrive produktanmeldelser.

Spørsmål: Jeg har glemt passordet mitt, hvordan blir jeg logget inn?
A: Hvis du har glemt passordet ditt, kan du be om et nytt ONE TIME bruk bare passord via e-post. Bare fyll ut din e-postadresse på innloggingssiden, og den vil bli sendt til deg.

Spørsmål: Hvordan kan jeg endre kontaktinformasjonen min?
A: Klikk på knappen "Din konto" øverst på hvilken som helst side. Du kan endre eller legge til en adresse, endre passordet ditt og se bestillingsloggen din.

Spørsmål: Hvilke betalingsformer godtar du?
A: Vi aksepterer for øyeblikket Visa og MasterCard. Betaling med kredittkort er trygt, enkelt og praktisk i butikken vår, en rask, sikker og praktisk måte å bestille hos oss.

Spørsmål: Er det trygt å betale med kredittkort på nettstedet ditt?
Et: SSL-sertifikat (Secure Sockets Layer) er standard sikkerhetskrav for e-handel og andre transaksjoner på nettet. Et SSL-sertifikat kombinerer kryptering for å beskytte informasjon når det reiser Internett og identitetsinformasjon om sertifikatets eier for å beskytte mot svindel. Butikken vår bruker en sikker server med 256-biters SSL-kryptering for å gi høyest mulig sikkerhet for din personlige informasjon. Produktet som vises på Vår butikk betyr at vi har bekreftet vår identitet og at vi er rettighetshaverige eier og operatør på nettstedet vårt, og dermed forhindrer svindel.

Spørsmål: Mitt kort ble ikke akseptert som betalingsmetode, selv om det er utstedt under en av de ovennevnte internasjonale organisasjonene. Hvorfor?
A: Grunner til en avvisning kan være:
(a) Utilstrekkelige midler - det er nødvendig å lade kontoen din eller for å utvide gjeldende kredittgrense;
(b) Kortet ditt er på en "svarteliste" - den er rapportert som stjålet, tapt eller blokkert av kortinnehaveren;
(c) Kortutsteder tillater ikke e-handelstransaksjoner - Utstedende bank må kontaktes og bedt om å aktivere denne tjenesten. Dette kan selvfølgelig bekreftes selv når kunden velger en bestemt type kort, fordi det er noen banker som ikke tillater slike transaksjoner.
(d) Kortutstedelsesbanken kunne ikke kontaktes, og de definerte "stand-in" grensene tillater ikke e-handelstransaksjoner eller det er en bestemt maksimal verdi av transaksjonen. Du må ringe din bankstøtte linje ved hjelp av telefonnumrene som er trykt på baksiden av kreditt- / debetkortet ditt. Din kortutstedende bank er det eneste stedet hvor realistiske opplysninger om transaksjonshendelsen kan bli funnet.

Spørsmål: Hvordan gjør jeg hvis jeg har spørsmål om betaling?
A: Vennligst send oss ​​en e-post hvis du har spørsmål om betalingen din. Vennligst oppgi bestillingsnummer, e-postadresse og navn.

Spørsmål: Hvordan kan jeg kansellere en bestilling?
A: Hvis du ikke vil ha bestillingen du lager, må du kontakte oss innen 6 timer slik at vi kan gjøre for deg. 15% avbestillingsgebyr gjelder. Flertallet av bestillinger sendes innen 1-2 dager fra bestillingsdatoen. Forsendte bestillinger kan ikke kanselleres.

Spørsmål: Hvor snart sender du bestillinger etter at jeg har lagt dem?
A: Det er vårt mål å sende ut bestillinger så fort som mulig. Vi leverer varene via EMS, TNT, DHL eller UPS innen 48 timer etter mottak av dine midler. Vanligvis sender du til USA 5-7 virkedager, Frankrike 6-8 virkedager, Australia 5-6 virkedager, Canada 6-8 virkedager og Spania 6-8 virkedager. Hvis du har akutte fraktbehov, vennligst kontakt oss via e-post. Eller velg din favoritt raskere express.

Spørsmål: Kan jeg få rabatt når jeg bestiller mer?
A: Ja, definitivt! Kjøp mer er alltid velkommen! Ta kontakt med oss ​​med flere detaljer, for eksempel stiler og mengder, slik at vi kan tilby deg en best pris etter rabatt.

Spørsmål: Vil du lagre kredittkortinformasjonen min?
A: Nei! For kort utstedt under VISA behandles kortinformasjonen direkte av bankens systemer, via våre nettservere, all transaksjonsdatastrøm sikres ved hjelp av den nyeste teknologien.
For kort utstedt under andre organisasjoner, krypteres denne informasjonen ved hjelp av proprietære krypteringsalgoritmer, og lagres på miljøer uten online eller ekstern tilgang. Informasjonen holdes kun for den tiden det trengs for at kortinnehaveren ber om tilbakebetaling.


Spørsmål: Hva er personvernreglene?
A: Vi opprettholder strenge personvernprosedyrer for din personlige informasjon og deler ikke eller selger dine personlige opplysninger til noen. Vi samler kun informasjon som er nødvendig for å bestille, for eksempel firmanavn, kontaktnumre og fraktadresse, samt betalingsinformasjon (men ikke online).

Spørsmål: Hvis jeg ikke er fornøyd med produktet, kan jeg returnere det og få pengene mine tilbake?
A: Ja, det kan du. Vi har en garantert 30 dagers returpolitikk. Vi er forpliktet til din fullstendige tilfredshet. I det usannsynlige tilfelle av produksjonsfeil, ville vi erstatte / reparere produktene uten kostnad for kunden.
For å returnere et element, må du sende oss en e-post og informere oss om årsaken. Vi vil da gi deg ytterligere instruksjoner.
Varer må returneres innen 8 dager etter mottatt dato - all original emballasje og etiketter. Vi vil kreditere din opprinnelige betalingsmetode, unntatt 15% re-stocking / processing fee og 10% returavgift. Alle fraktkostnader knyttet til retur av varer er forbrukerens ansvar.

Q: Hvis jeg vil bytte ut produktet, hva kan jeg gjøre for det?
A: For å utveksle et produkt må du sende oss en e-post og informere oss om årsaken. Vi vil da gi deg ytterligere instruksjoner. Varene kan byttes innen 3 dager etter kvitteringsdatoen dersom de er ubøyelige og i original tilstand med all originalemballasje og etiketter. Når du returnerer en vare for en bytte, må du sørge for at ditt navn, adresse, telefonnummer og instruksjoner er tydelig angitt. Alle fraktkostnader knyttet til varebytte er forbrukerens ansvar.
Vi anbefaler på det sterkeste at du bruker sporbar frakt, da vi ikke vil være ansvarlige for eventuelle tapte pakker. For utenlandske bestillinger kan denne prosessen ta opptil 18 dager.

Spørsmål: Hvordan sporer jeg bestillingen min?
A: De fleste bestillinger kan spores ved å gå til EMS-nettsiden. Når du har bestilt bestillinger her, vil du få en epost som viser Bestillingsbekreftelse med sporingsnummer online i 48 timer senere. Ta kontakt med oss ​​via e-post hvis du trenger ytterligere sporingshjelp.